هشدار انصارالله به عربستان: هر حمله‌ای پاسخ متقابل به همراه دارد ادعاهای ترامپ علیه ایران در سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر شکست‌ میدانی مزدوران سعودی رئیس سنتکام را راهی عربستان کرد جزئیات عملیات ارتش یمن در جبهه‌های مختلف علیه مزدوران سعودی برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست منطقه‌ای با حضور کشورهای ساحلی خلیج فارس «سود سهام ترامپ» یا خرید رأی؟؛ وعده 5 هزار دلاری زیر تیغ انتقاد سفر سخنگوی وزارت خارجه و هیئت رسانه‌ای بین‌المللی به لامرد نیویورک‌تایمز: ونس درباره ادامه جنگ ایران به ترامپ هشدار داده است گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و کره جنوبی یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم حزب‌الله: ایران مدافع همه آزادگان است یمن: نیروهای مسلح ما در پاسخ به جنایات سعودی‌ها تردید نمی‌کنند ونس: اگر ترامپ بخواهد می‌توان با ایران به توافق رسید! واکنش روسیه به قطعنامه سیاسی غرب علیه ایران در نشست شورای حکام صنعا: عربستان تاوان جنایاتش را می‌دهد

فؤاد حسین: نباید از خاک عراق به ایران حمله‌ای صورت بگیرد

فؤاد حسین: نباید از خاک عراق به ایران حمله‌ای صورت بگیرد «فؤاد حسین» وزیر امور خارجه عراق، امروز (دوشنبه)، در مصاحبه با شبکه کُردی «رووداو» گفت که در اجلاس «بغداد ۲» در اردن با حسین امیرعبداللهیان همتای ایرانی خود دیدار و گفت‌و‌گو خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۴ - ۲۸ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 19
کد خبر: ۱۶۴۵۱۷

به گزارش راهبرد معاصر وزیر امور خارجه عراق در پاسخ به سؤال مجری برنامه درباره حملات ایران به گروهک‌های تجزیه‌طلب مستقر در کردستان عراق اظهار داشت: «گفت‌وگوهایی جریان دارد و هیأتی بزرگ تشکیل شده است. من پیش از سفر نخست‌وزیر، به ایران سفر کردم؛ یک بار هم همراه او به ایران رفتم و پس از آن نیز هیأتی امنیتی-سیاسی از جانب آن‌ها به کشور ما سفر کرد.»

فؤاد حسین اضافه کرد: «وزیر امور خارجه ایران در اجلاس بغداد در اردن شرکت خواهد کرد و در آنجا من با او دیدار خواهم کرد. ما تلاش خواهیم کرد تا به توافقی برای پایان دادن به این حملات دست پیدا کنیم. ما پایبند به قانون عراق هستیم و نباید ایران در معرض حملاتی که مبدأ آن خاک عراق است، قرار بگیرد.»

حسین ادامه داد: «ایران خواسته‌های خود را رسما اعلام کرده است. آن‌ها گفتند این را نمی‌پذیرند که گروه‌های سیاسی مستقر در کردستان عراق مسلح باشند و به ایران حمله کنند و از مرزها عبور کنند به داخل کشور بیایند. در حال حاضر کمیته‌ای عالی وجود دارد و منطقه کردستان نیز در آن مشارکت دارد. این کمیته، یک کمیته امنیتی و مذاکراتی بین طرفین است. ایران رسما اعلام کرده است که این گروه‌هایی که در آنجا مستقر هستند، باید خلع سلاح شوند.»

وزیر خارجه عراق همچنین در پاسخ به سؤالی دیگر درباره حضور نظامیان ترکیه در خاک این کشور و پیشروی‌ آن‌ها گفت: «این یک مسئله بزرگ و حساس در عراق است. البته این مسئله همچنین روشن است چراکه ترکیه علنا می‌گوید پ‌.‌ک‌.ک در آن مناطق حضور دارد و مسلح است و از آنجا حمله می‌کند. [می‌گویند] آن‌ها در عراق حضور دارند و شما نمی‌توانید آن‌ها را کنترل کنید از‌این‌رو ما این کار را خواهیم کرد.»

فؤاد حسین در ادامه بیان کرد: «ما از دو جهت در برابر یک مشکل بزرگ قرار داریم؛ اول اینکه قانون اساسی عراق اجازه این کار را نمی‌دهد؛ اجازه حضور یک گروه مسلح در خاکمان را که به طرفی دیگر حمله می‌کند. این حق ترکیه است و در مقابل نیز این حق عراق است که ترکیه به خاکش نفوذ نکند. این مشکلات باید با گفت‌و‌گو حل‌وفصل شوند.»

وی در بخش دیگری همچنین به نشست بغداد ۲ که قرار است فردا در اردن برگزار شود، اشاره کرد و در رابطه با نام این اجلاس گفت: «زمانی که نامش را ثبت کردیم، گفتیم که هر جا که برگزار شود، نامش ثابت می‌ماند زیرا هدف از برگزاری آن حمایت و کمک به عراق از نظر اقتصادی و سیاسی است. اساس این نشست بحث و بررسی اوضاع عراق و کشورهای اطراف است. منظور از اطراف عراق، کشورهای حاشیه خلیج [فارس] هستند که در آن شرکت خواهند کرد و همچنین ایران و ترکیه؛ اما سوریه به علت شرایطی که دارد، نمی‌تواند در آن شرکت کند. ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه این بار در این نشست شرکت خواهد کرد. اتحادیه اروپا نیز حضور خواهد یافت. افرادی به نمایندگی از طرف سازمان ملل و همچنین اتحادیه عرب و سفرای ۲۰ کشور -۲۰ کشوری که قدرت بزرگ اقتصادی هستند- سفرای پنج عضو دائم شورای امنیت به همراه تمامی سفرای کشورهای عربی و اسلامی در اردن در این نشست حضور خواهند یافت.»/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار